На рождения си ден: 100-годишният дядо Васил поведе хорото в Избегли

Дядо Васил поведе хорото, което съселяните му завиха в негова чест.

В почти общоселски празник се превърна отбелязаната днес 100-годишнина на Васил Атанасов от Избегли. Специално тържество за вековника организира кметът Йордан Райчев. Дядо Васил е почитан и уважаван от съселяните си не само заради достолепието и възрастта си, но и заради бистрия ум и все така острия интерес към всичко случващо се както у нас, така и по света. Разказват, че е чел много и все още помни цели стихотворения.

Родител на две деца, дядо на четири внука, шест правнука и двама праправнука, бай Васил всъщност не е единственият столетник в рода. Дядо му е доживял до 104 г., а баща му до 102 г.

На тържеството присъстваха Маргарита Стоилова и шефът на ВиК - Пловдив Манол Генов. Ексдепутатката прочете специален поздравителен адрес от председателя на БСП Михаил Миков. От младежката организация на социалистите пък осигуриха 4 кубика дърва за юбиляра.

Местният танцов състав зави кръшно хоро, на което "Живата история на Избегли", както кметът Райчев нарече дядо Васил, не издържа и се нареди отпред, за да го поведе.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини