Денят на ракетните войски и артилерията бе тържествено отбелязан в Асеновград

Изображение 1 от 4

    Денят на ракетните войски и артилерията на Българската армия беше отбелязан тържествено в Асеновградския гарнизон. Честването съвпада със 106-ата годишнина от овладяването на Одринската крепост и 91 години от създаването на Четвърти артилерийски полк.

    „Празникът е поредният повод да се преклоним пред подвига на предците ни, които с бойно майсторство и стремеж към победа създаваха и множаха бойната слава на българската артилерия“, каза в словото си зам.-командирът на полка подполковник Красимир Ташев. Тържественият ритуал с участието на личния състав на военното формирование се състоя на централния площад „Акад. Николай Хайтов”. Военнослужещите и цивилните служители бяха поздравени от зам.-началника на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, чиято професионална кариера дълги години е била свързана с 4-ти артилерийски полк. За проявен висок професионализъм със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Сухопътните войски с предметни награди и грамоти бяха отличени 16 военнослужещи.

    Като част от празника на площада бяха развърнати три центъра с въоръжение и бойна техника.

    На честването присъстваха още секретарят по сигурност и отбрана на президента Стефан Янев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов, командири на формирования, ветерани-артилеристи, представители на местната власт и граждани.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини