Няма виновни за синьото мляко в ЦДГ "Слънце"

Разследването по случая със сервираното за закуска синьо мляко на децата в градина "Слънце" е приключено, съобщават от Районната прокуратура в Асеновград.

Досъдебното производство бе образувано заради попадналите в съдовете опасни за здравето вещества. При разследването бе установено, че случайно при разливането на млякото от един съд в друг в него е попаднало блокче от препарат "Сторм".

Според заключението на изготвената по делото токсико-химическа експертиза, въпросният препарат не е токсичен и не е опасен за хора при еднократна употреба. Това заключение е дало основание да се приеме, че в случая не са налице доказателства за извършено престъпление от общ характер и воденото наказателно производство да бъде прекратено.

Веднага след инцидента децата бяха изследвани, но данни за натравяне нямаше. Малко след това статутът на "Слънце" бе променен и тя стана филиал на "Никола Вапцаров".

Финансовият одит на Общината пък установи отклонени средства от събираните месечни такси на децата, както и наличието на непрошнуровани счетоводни документи и без номера.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини