Черен уикенд по пътищата в Добричко, взе 4 жертви

Четири жертви взе войната по пътищата в Добричко през уикенда. 3-годишно дете оцеля, но баба му загина, а майка му се бори за живот след удар в дърво.
Вчера около 11.40 ч. в полицията е получен сигнал за тежка катастрофа на пътя между добричките села Коритен и Александрия, съобщиха от Областната дирекция на МВР. 

32-годишната водачка на лек автомобил "Сеат" е изгубила контрол върху колата заради несъобразена скорост. Сеатът излиза от пътното платно и се удря в крайпътно дърво. 54-годишната майка на шофьорката е настанена в добричката болница с тежка черепно-мозъчна травма и въпреки усилията на лекарите умира. Тя е пътувала на предната седалка.

Шофьорката е настанена в реанимация и се бори за живота си. 3-годишната й дъщеричка, която е била в детско столче на задната седалка, е невредима. 

Бившият кмет на село Крапец Александър Сурталов и 30-годишен негов спътник пък са загинали в петък около 21.40 часа на 500 метра след село Ваклино в посока Шабла. Двамата са пътували с лек автомобил "Фолксваген", който е напуснал пътното платно  и се е блъснал в крайпътно дърво. От добричката полиция не уточняват кой от двамата е бил зад волана. 

Четвъртият загинал е 37-годишен шофьор на "Форд", който се е ударил в движещ се пред него автомобил "Нисан". Катастрофата е станала в събота около 21 часа на пътя от село Коларци към Добрич. 

Катастрофата е станала заради движение с несъобразена скорост, а двете коли са се преобърнали. 

Черната статистика на МВР показва, че от началото на година 562-ма души са загинали при катастрофи в страната. Над 7200 души пък са били ранени. 
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини