Резнаха щатовете в МС, Държавния резерв с нов -стар шеф

На днешнот оси заседание министрите направиха промени в Устройствения правилник на Министерския съвет и неговата администрация, които отразяват новата структура на правителството.

Определени са щатовете, с които ще разполагат в политическите си кабинети министър-председателят и заместник министър-председателите.

В кабинета на премиера техният брой се намалява от 20 на 11. Съветниците, експертите и техническите сътрудници, които ще подпомагат вицепремиера по демографската и социалната политика ще са четирима, а тримата вицепремиери, които не ръководят министерства, ще разполагат с 9-членни кабинети.

При осъществяване на функциите в определените им ресори те ще бъдат подпомагани и от част от специализираните дирекции в администрацията на МС.

С постановлението за председател на Съвета по европейски въпроси е определен заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси.

Сдруго от решенията на правителството тази сутрин е връщането на стария шеф на Държавения резерв

и военновременните запаси Емил Колев. Той отново ще председателства държавната агенция

Станимир Пеев е ръководил агенцията в периода от август 2009 г. до май 2013 г. Преди това е бил кмет на Район „Панчарево“ в Столична община. Магистър е по право от СУ „Св. Климент Охридски“.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини