Първият треньор на Кубрат му даде рецепта за нокаут на Кличко

Владимир Кличко е уязвим заради левия си прав удар. Това може да се използва от Кубрат Пулев, твърди един от първите треньори на българската звезда – Тодор Занданов.

Техниката шеговито се нарича „Занданка”. Тя представлява изпреварващ удар, над нанесения от противника ляв прав. Кличко е висок боксьор и има навика да сваля леко гарда, по подобие на брат си, обяснява Занданов, който има собствен боксов клуб – „Капитан Петко Воевода”. Това е добра рецепта за нокаут, смята треньорът.

Според Свилен Русинов-Чичето, Владимир Кличко доста се е възползвал от името на брат си Виталий. Русинов е побеждавал Виталий на най-стария боксов турнир за аматьори – „Странджата”. Виталий е по-класният, със сигурност, категоричен е Русинов пред Нова телевизия. Знаете, че Виталий не отиде в Атланта заради допинг и Владимир го замести. Но в професионалния бокс на допинга се гледа през пръсти, казва Русинов.

Русинов коментира и информацията за боксовите ръкавици. По-малките ръкавици са предимство за Кличко – 100 грама по-малко за 12 рунда е значимо предимство. А по-едрите мъже логично с повече килограми на гърба по-лесно се изтощават в дълъг мач, стана ясно от коментара на бившия боксьор.

Според Тодор Занданов сегашните „шоу програми” в бокса са прекалени. Той визира изпълнения от сорта на тези на Шанън Бригс, който гони Кличко навсякъде, за да иска мач с него и прави какви ли не маймунджулъци.

За съжаление повече млади хора у нас предпочитат компютрите пред спорта. А боксът е спорт, който е трениран от велики мъже – например Хемингуей, споделя Занданов.

Нека Кубрат е внимателен в началото – и дано да има малко шанс, завърши Русинов.

Общо 150 държави ще излъчват мача на живо. Срещата е утре, 15 ноември, като студиото по Нова телевизия започва в 23:00 часа.


 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини