Кубрат Пулев срещу Кличко: Златният шанс на българина да прегърне мечтата си

Хиляди пожелания - някои искрени, други протоколни. Едно от тях направи впечатление: "Кобра, смачкай Кличко и стани световен шампион, за да направиш това, което ние не успяхме преди 20 г. на Мондиал `94 в САЩ! Стискаме ти палци, ти си истински българин и се гордеем с теб".

Посланието на президента на БФС Борислав Михайлов вероятно най-добре описва къде в действителност се намира българският боксьор Кубрат Пулев преди мача си за световната титла с шампиона Владимир Кличко. Софиянецът измина дълъг път и заслужи правото да се доближи на крачка от мечтата си. Мечтата да бъде човекът, който ще сложи край на осемгодишното властване на Кличко.

А дали ще успее? Това предстои да видим тази вечер. Пулев се качва на ринга в Хамбург срещу хегемона в тежка категория в професионалния бокс.

Според последните информации екипът на българина е заявил, че той е претендент само за титлата от Международната боксова федерация (IBF).

Напрежението със сигурност ще е голямо, тъй като българинът чака прекалено дълго и търпеливо този ден. Той трябваше да победи много съперници, докато бъде обявен за претендент. Наложи се да преглътне и отлагането на двубоя, насрочен първоначално за 6 септември.

Тогава Кличко се контузи. Това постави началото на същинските психологически игри. Пулев обвини съперника си, че симулира. Последваха и много нападки, че украинецът бяга от темата за допинг контрола и че следва само своите правила.

Времето прелетя и дойде седмицата на мача. Седмицата, в която Пулев може да сбъдне голямата си мечта. Българинът нито за миг не показа притеснение. Дори напротив - атакуваше съперника си по всякакъв начин - първо го обвини в организиране на долни номера и отказа да се яви на пресконференцията, след това дойде противоречието с осигурените ръкавици за откритата тренировка и се стигна до думите му, че Кличко има всичко необходимо за световния шампион, но няма сърце и характерът му е като на момиче.

"Победата е реалистична. Имам нужните качества, за да я постигна. Имам енергия за 20 рунда. От началото ще се бия чисто. Ако обаче той прави нещо различно, мога да обърна друга страница", каза Пулев.

С вихрената си кариера в професионалния бокс българинът напълно заслужи правото да бъде самоуверен. Той спечели 20 победи в 20-те си мача дотук. С поведението си впечатли и самия Кличко. Шампионът каза, че Пулев се е преборил за правото да стигне до мач с него и неколкократно изтъкна, че софиянецът видимо не се страхува.

В играта, която заедно с брат си Виталий превърнаха в бизнес, обаче Кличко трудно може да бъде притеснен. Украинецът 16 пъти е защитавал световните си титли. Той дори не трепна при отсъствието на Пулев на пресконференцията, а демонстративно сложи празния му стол на масата. След което каза: "Надявам се в събота да не съм сам на ринга. Пулев ще дойде, защото има да вземе 1.4 млн. долара (20% от приходите от мача)." По-късно пък заяви, че очаква българина да бъде на пресконференцията след срещата, защото имал да казва нещо.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини