Кобрата издържа 5 рунда в мелачката на Кличко

Кубрат Пулев загуби с нокаут от Владимир Кличко мача за световната титла по бокс за професионалисти в свръхтежка категория във версия Международната боксова федерация (IBF).

Украинецът запази всички свои четири шампионски пояса, след като с брутално ляво кроше изпрати българина на ринга 11 секунди преди края на петия рунд.

Кобрата се държа много достойно и агресивно до тежкия удар, като се опитваше да се боксира, а не да бяга от украинеца.

След бързата размяна на удари още в първия рунд обаче Пулев падна два пъти в нокдаун. Това не изглеждаше да му е повлияло на състоянието. Той беше изпратен още веднъж в нокдаун в третия рунд. Видимо в добро състояние той започна агресивно петия рунд, но крошето на Кличко го остави без шанс да продължи.

​Това беше първата загуба на Кубрат Пулев в професионалния бокс, докато Кличко записа 63-ата си победа, от които вече 53 с нокаут.

​"Благодаря на всички българи. Ние, българите, никога не се предаваме. Благодаря ви, че дойдохте от близо и далеч. Това, че имаше късмет, не значи, че се предаваме. Продължаваме напред", каза Пулев след края на мача.

Тук можете да проследите двубоя хронологията на мача:

Рунд 5 Добра комбинация от удари на Кобрата, който отново показва, че е в добро състояние, най-вече физическо. Кличко вече не е толкова уверен и получи ляво кроше, но веднага след това нокаутира българина с ляво кроше 11 секунди преди гонга. Кобрата направи опит да се изправи, но не успя.

Рунд 4 Ранна атака на Кубрат Пулев с десен прав и ляво кроше. Въпреки трите нокдауна българинът се държеше добре на ринга. Той вкара нов ляв прав в главата на украинеца, който пое най-много удари от първия рунд насам. Силен рунд за Кобрата, който показа, че ще е корав съперник. Ще може ли да измори съперника си?

Рунд 3 Равностойно начало на третия рунд, в който Кобрата не изглеждаше засегнат и повлиян от случилото се в първия. Но в последната минута Пулев получи ново тежко ляво кроше, което доведе до трети нокдаун. Появи се и рана под лявото око на българина. Кличко се опита да атакува в последните секунди с надежда да се възползва от момента. Краят на рунда дойде в отличен момент за българина, за да почине.

Рунд 2 Пулев започна по-предпазливо втория рунд и предпочете да се бие на разстояние. Кличко нанесе много добър десен прав в главата на българина. Дясно кроше на Кобрата в брадата на украинеца в клинча 1:30 минути след началото на рунда. Кобрата изглеждаше респектиран, докато шампионът разчиташе на епизодични, но точни удари.

​Рунд 1 Още с гонга двамата влязоха в бърза размяна на удари, а Кубрат Пулев намери украинеца с много добър ляв прав още преди да е изминала и една минута. Българинът обаче получи ляво кроше 1:50 минути преди края на рунда и се оказа на земята, а след изправянето още веднъж в нокдаун. Все пак Кобрата успя да удържи Кличко на разстояние до края на този зрелищен първи рунд.

Време е за националните химни. Залата кънти с "Мила Родино".

***
При обявяването на името на Кличко залата изригна в освирквания. Този път той няма да може да разчита на публиката на своя страна.

***
​​Кобрата излиза на ринга за най-важния боксов мач в живота си. Носи черно горнище с българското знаме по края.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Me
    me4tatel
    3 0
    14:33, 16 ное 2014
    cobrata mnogo slabo se predstavi vse edno ne e treniral ot meseci.vse pak dobre e da vidish bulgarin na ringa v Germaniq.
Последни новини