Хиляда лева за бебе`2015, две хиляди за инвалидната количката на Невена

Първото бебе на Асеновград за 2015 година Ахмед Мехмед ще получи парите след изтичане на законовия двуседмичен срок за упражняване на контрол от Областна администрация върху решенията на ОбС. Днешното решение бе взето по предложение на зам.-кмета Мария Вълканова. Малкият юнак се роди на 1 януари в 00:50 ч. Негови горди родители са Расмие и Бюлент Мехмед.

Съветниците се съгласиха и да се подпомогне финансово 33-годишната Невена Димитрова. На младата майка и вдовица, която е инвалид със 100% неподвижност, ще бъде отпусната еднократна помощ от 2000 лв. Асеновградчанката е майка на 3-годишно момиченце. Часове след като празнуват третия рожден ден на малката, тя получава телефонно обаждане, че мъжът й, който работи в Италия, е починал. За да транспортира тялото на любимия си Тодор, Невена посяга кък парите, отпуснати й от "Социално подпомагане" за закупуването на нова акумулаторна инвалидна количка. Така се стига до ултиматум от държавата тя да възстанови целевата помощ от 3 400 лева, тъй като парите са изразходвани не по предназначение.

Стана ясно, че през изминалата седмица по специално отворената за целта сметка на името на Невена са набрани 1500 лв. Така с помощта от местната хазна, тя вече разполага с необходимите средства. Сметката е закрита.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини