Община Асеновград подпомогна с близо 13 000 лв. културни организации и събития

Община Асеновград, с решение на Общинския съвет в града по време на мартенското си редовни заседание, подпомогна финансово различни организации и събития в областта на културата.

Бяха отделени 12 900 лв. за тази сфера, която е един от приоритетите на местната власт.

Културните мероприятия са неизменна част от живота в града и допринасят за популяризиране името на Асеновград от талантливи и дейни асеновградчани из цялата страна.

С 1000 лв. беше подпомогнато Сдружение "Център за местни инициативи и развитие" (ЦМИР) за организиране и провеждане на събор на ковачите и ножарите от България, в рамките на Панаир на занаятите, който обичайно се провежда в Майски културни празници.

Местният творец Красимир Панайотов пък е финансиран с 800 лв. за издаване на юбилейна книга.

Сдружение "Ново Арт общество" получи финансова подкрепа от 1600 лв. за издаването на бр. 23 и 24 на списанието за литература, изкуство и култура "Нов вечерник".

Финансова подкрепа в размер на 1000 лв. бе отпусната и за Сдружение "Работилница за мечти".

Артистите ще се включат в Международен младежки фестивал "Време - 2023" във Враца.

Танцов състав "Станимака" беше финансиран с 1000 лв. за участия в международни фестивали и конкурси, домакин на които ще е България през тази година.

Други 2000 лв. бяха отделени за НЧ "Св. преп. Паисий Хилендарски" в Асеновград за участия на читалищните състави Вокална формация за стари градски песни "Абел", Литературен клуб "Орфей", Представителен фолклорен ансамбъл "Станимака" във фестивали и конкурси.

С 1000 лв. беше подпомогната дейността на НЧ "Никола Й. Вапцаров" - с. Тополово, общ. Асеновград. Парите ще бъдат разходвани за участия на Групата за изворен фолклор в различни събори и надпявания в пловдивска и кърджалийска области.

За НЧ "Родолюбие" бяха отделени 2000 лв. за финансиране на участия на читалищните състави Театър "Арте", Балетно студио "Терпсихора" и Вокална група "Родолюбие" в национални и международни фестивали и конкурси.

НЧ "Христо Ботев" в асеновградското с. Избеглии получи финансови средства в размер на 1000 лв. за участия на Детски танцов състав "Избеглийче" в Международен фестивал на изкуствата "Фолк нюанси" - в Слънчев бряг.

Още 1000 лв. бяха отделени за НЧ "Христо Ботев" в с. Новаково, общ. Асеновград за участие на Групата за изворен фолклор в събори и фестивали.

С 500 лв. беше подпомогнато НЧ "Развитие" в с. Конуш за честване на 100-годишнината от освещаването на паметника на загиналите в Балканската война.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини