Митрополит Николай за първи път връчи орден на жена

По решение на Епархийския съвет Пловдивският митрополит Николай отличи за първи път жена с ордена "Свети апостол Ерм" - първа степен. Носителят на църковното отличие е юристката Елена Гълъбова, а поводът - спечеленото дело за манастира "Св. св. Кирик и Юлита".

Елена Гълъбова представляваше Пловдивската митрополия и изнесе лично на гърба си целия товар на съдебните дела срещу Съюза на архитектите за собствеността на Горноводенския манастир.

"В съдебните зали срещу нея бяха изправени най-влиятелни софийски адвокатски кантори, но тя не трепна и не се огъна нито за миг. Сигурно на моменти се е чувствала сама. Ние нямаше с какво друго да я подкрепим, освен с нашите молитви и нашето доверие в нея. Това доверие тя оправда напълно. Впрочем, някак между другото, докато отстояваше манастира "Св. Кирик и Юлита", адвокат Гълъбова успя да възвърне и всички имоти на друг един наш манастир - "Св. св. Козма и Дамян", заграбени, между другото, от светските местни власти в град Куклен. Впрочем, бивши вече власти", отбеляза в архипастирското си послание по този повод пловдивският владика.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини