6-годишно дете загина на ескалатор (видео)

Трагичният инцидент е станал в търговски център в Куала Лумпур. Нурхаяд София Мус си играела на ескалатора и в един момент дрехата й се закачила за него и я повлякла надолу. Шестгодишното момиченце е починало на място в резултат на травма на главата. Майката не е успяла да разбере какво става, защото вниманието й се е отвлякло от звъненето на мобилния й телефон.

Видео на случката беше пуснато в интернет. То е заснето от охранителните камери на мола. Органите на реда квалифицират случилото се като нещастен случай. Не е изключено обаче да бъдат повдигнати обвинения за немарливост към майката, която не се е грижила за безопасността на детето си.

От търговския център отказват коментар, докато не приключи разследването. За сметка на това от Националния институт за безопасност и здраве на Малайзия призоваха търговските центрове да вземат по-сериозни мерки за обезопасяване на ескалаторите.

Подобен случай имаше и през януари 2014 г. в мол в Монреал (Канада). Тогава освен дрехата, движещия се ескалатор е защипал и част от косата на жена. Когато помощта е пристигнала тя вече е била мъртва.

Ку

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини