5-годишно дете е обезобразено след побой от майката и приятеля й

Районната прокуратура в Пловдив обвини майка и мъжът, с когото живее на семейни начала, за агресия към 5-годишно дете. Насилниците удряли детето и застрашили живота му, като престъплението е извършено по особено жесток за жертвата начин, съобщиха от държавното обвинение.

Деянието е извършено през последния месец на миналата година, а детето е със средна телесна повреда.

За времето от 21 ноември 2023 г. до 7 януари 2024 г. в Пловдив при домашно насилие мъжът е малтретирал и заплашвал детето.

Биологичният баща на детето е в чужбина и родителските права се упражнявали от майката. През 2023 г. тя заживяла на семейни начала с обвиняемия в неговото жилище. Детето било подложено на физическа и вербална агресия и на унижения.

Това било забелязано от роднина на 8 януари, когато попаднала на рана на главата на детето. Тя уведомила органите на реда, които извели детето от „семейната“ среда.

Разпитани са свидетели и пострадалото дете, извършен е оглед и са иззети веществени доказателства, с които най-вероятно са нанасяни ударите. Възложена е и техническа експертиза.

Двамата насилници са задържани днес за срок до 72 часа. Предстои Районна прокуратура в Пловдив да внесе искане за постоянен арест спрямо тях.

 

Източник: Offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини