Яне Янев: "Ще уволня Борисов" беше само предизборна кампания

"Това са едни и същи предъвкани спомени. Виждате, че до мен е Атанас Семов и става въпрос за логото на кампанията на нашия кандидат Атанас Семов. Какво имаше предвид – че ако бъде избран за президент, ще се възползва от единствената законодателна инициатива на президента да може да променя конституцията, да внесе нов проект. Щом като внесе нов проект и се пристъпи към избор на Велико народно събрание, всички органи в държавата на практика са уволнени."

Така лидерът на "Ред, законност и справедливост" (РЗС) Яне Янев коментира пред Би Ти Ви кампанията на партията му за президентските избори през 2011 г., която бе с мотото "Ще уволня Борисов" и факта, че в момента е назначен за съветник на на премиера по антикорупционните въпроси.

Освен че обясни, че това е било само кампания, от думите на Янев се разбра, че той вече е променил и позицията си. "Според Вас човекът робот ли е, или има право на промяна във вижданията си", попита риторично лидерът на РЗС и припомни, че между първи и втори тур на изборите за президент формацията му е подкрепила десния кандидат Росен Плевнелиев.

Янев не отговори на въпроса как е станало назначението му за съветник на премиера, а само каза: "Аз преди малко ви отговорих каква е била кампанията и вие пак ме връщате пет години назад". Той допълни, че не се срамува от нищо, което партията му е правила и заяви, че много от инициативите днес всъщност РЗС е подхванала преди години.

"Вие преди нас да сте чували за конституционна промяна, за съдебна реформа, за борба с кметовете феодали, за борба с корупцията? Ми, разбира се, че не сте чували", заяви той.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини