Училищният директор с нецензурна снимка заявил, че е жертва на манипулация

Директорът на столичното 51-о СОУ "Елисавета Багряна" Асен Александров, чиито гола снимка бе пусната в някои медии и в интернет страницата на училището, е заявил пред началника на Регионалното управление на образованието София - град Ваня Кастрева, че е жертва на манипулация. Това съобщи самата тя пред Нова телевизия.

Освен директор Александров е и съветник на просветния министър в оставка Меглена Кунева. След разпространяването на снимката той подаде оставка, която беше приета.

Софийската районна прокуратура разпореди проверка на случая, като в хода ѝ ще бъде проверена автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител. След приключването й ще бъде преценено налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер.

"Асен Александров ми каза, че снимката е негова, но е манипулирана и затова щял да предприеме действия. Не знам какво точно има предвид с това, че е манипулирана, но знаете, че на една снимка могат да те съблекат или да те облекат", каза още Кастрева.

В същото време учители от 51-о СОУ и родители на ученици от учебното заведение застанаха зад Александров и обявиха, че той е жертва на заговор. Те го призоваха да се върне на поста си.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини