Прокуратурата привлече като обвиняем полицая от Пловдив за умишлено убийство на родителите си

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Венцислав Караджов, на 45 г., за това, че на 15 май 2016 г. в Пловдив умишлено е умъртвил повече от едно лице - майка си Божура Караджова и баща си Цветан Караджов, като убийството е извършено предумишлено и с користна цел - престъпление по чл.116 ал. 1 т. 3 пр. 1 и пр. 2 т. 4 пр. 3 т. 7 и т. 9 във връзка с чл. 115 от Наказателния кодекс.

От доказателствата по делото - множество експертизи, разпити на свидетели, извършени огледи, претърсвания и изземвания, разпознаване и други процесуално-следствени действия, е прието, че е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен в това му качество.

За извършеното престъпление по чл. 116 ал.1 от Наказателния кодекс законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор и доживотен затвор без замяна.

Днес, 3 юни 2016 г., Окръжна прокуратура внася искане в Окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Венцислав Караджов.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини