Volvo представи ХС60 с предно предаване

На автомобилния салон в Париж Volvo представи нова версия на кросоувъра XC60.

Това е автомобил с предаване на движението само към предните колела. В Европа тази модификация ще се появи през първата половина на следващата година.


Volvo XC60 с предаване към предните колела ще се предлага само с един турбодизелов двигател. Това е модернизирана версия на агрегата с обем 2.4 литра (да не се бърка с двигателя D5 с мощност 185 к.с.). Двигателят 2.4D няма да бъде монтиран на версията с предаване на движението към четирите колела.

При него са извършени промени свързани с впръскването на гориво и с всмукателните и изпускателните клапани. Като резултат мощността е повишена с 12 к.с. - от 163 при базисния на 175 к.с. при тази модернизирана версия. Променен е и максималният въртящ момент, който е нараснал с 80 Nm и достига 420 Nm.

Въпреки тези промени в мощността, средният разход на гориво при версия с механична скоростна кутия е 6.4 литра на 100 км, а при версията с автоматична скоростна кутия - 7.3 литра дизел на 100 км. Относително ниски са и вредните емисии СО2 – 170 г/км.


Във Volvo разчитат новата версия на XC60 да бъде търсена от хората имащи потребност от просторен и комфортен автомобил имащ нисък разход и предлагащ висока степен на сигурност, без да залагат на прекалено използване при по-трудни терени. Естествено тази версия на кросоувъра ще бъде и по-евтина.


Източник: automedia.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини