Махаме цигарите с ток за 500 лева

Апарати, които работят директно с мозъка и изкореняват желанието ни да пушим, има вече в България, съобщи за DeltaNews Маша Гаврилова, ръководител на Националния център по опазване на общественото здраве към здравното министерство.

По думите на специалиста една процедура е напълно достатъчна да се отървем от вредния навик. „На всяко ухо се поставят по 17-18 пластинки, а после апаратът се
За 500 лева се спират цигарите с най-новия метод.

настройва индивидуално за всеки пациент", увери Гаврилова. Взимат се под внимание възрастта и килограмите на пушача, както и по-подробна информация за историята на навика – от кога и по колко пуши. Според медика два са модерните апарати в столицата, а процедурата струва около 500 лева. „До този метод обикновено прибягват хората с по-натоварен график и малко свободно време", допълни тя.

Без килограми

Страхът от трупането на килца след спирането на цигарите измъчва не малко пушачи. „Яжте винаги, когато сте гладни", съветва Пол Маккена, световноизвестен автор на книги за самопомощ. Другото му златно правило е да се храните само с това, което искате, а не с това, което „трябва". Според Маккена е много важно да обръщате внимание на вкуса на всяка хапка и да се наслаждавате на погълнатото. Не трябва да забравяте да спрете в момента, в който сте усетили засищане. Последното творение на автора е диск, прикрепен към книга, който отпуска пушачите почти до състояние на хипноза и ги убеждава, че нямат нужда от цигари. Упражнението трябва да се прави всеки ден в продължение на поне две седмици, твърди Маша Гаврилова.
Източник: deltanews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини