Най-скъпият апартамент в Ню Йорк

В Ню Йорк бе обявена за продан част от сградата с най-скъпи апартаменти в града. 32-стайните апартаменти се предлагат по за 60 милиона долара. Продавач е вдовицата на легендарния бос на Time Warner entertainment Стив Рос (Steve Ross). Ако апартаментите бъдат купени на исканата цена, това ще е най-голямата сделка за цялата история на Ню Йорк, съобщава Thе Guardian.

Апартаментите са в най-известната жилищна сграда в Ню Йорк, на адрес 740 Park Avenue. Домът е построен в 1929 год и столкова знаменит, че за него е написана книга "740 Раrk. История на най-скъпата жилищна сграда в света" (740 Park: The Story of the Worlds Richest Apartment Building). През годините в знаменития дом са живяли семействата на Вандербилд, Рокфелер и Крайслер. В момента сградата е обитавана от представители на банковия и финансов елит на САЩ.

Апартаментите, които продава вдовицата не са най-елегантните, но са най-големите в сградата. Наличието на 60 милиона долара обаче, все още не означава, че всеки желаещ може да стане съсед силните на деня. По думите на посредника, който движи продажбата, апартаментите ще бъдат показани на 10 потенциални купувачи, които "имат основания да я притежават".
Потенциалният купувач ще премине и през фейсконтрол: той трябва да има поне половината от сумата в налични и да бъде одобрен, след щателна проверка, от домсъвета.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини