Истински затвор за виртуално убийство от страст

Любовна драма в интернет се пренесе в реалния свят, където съдът ще решава кой е виновен и евентуално ще постанови сурови наказания. 43-годишна японка "уби" аватара на свой партньор във виртуална игра, който е имал неблагоразумието да й даде логин и парола за акаунта си в Maple Story.
Жителката на град Миядзаки е била крайно огорчена от внезапната раздяла на нейния аватар с този на партньора й в онлайн играта. Без никакви обяснения мъжкият аватар изоставил женския. Разсърдената японка се възползвала от дадените й по-рано логин и парола, влязла в акаунта на своя онлайн партньор и унищожила неговия надменен аватар.

Мъжът, 33-годишен служител в град Сапоро, решил да потърси възмездие за виртуалното престъпление и се обърнал към полицията. Органите на реда арестували "убийцата" на аватари, която я грозят глоба и затвор до 5 години. В момента виртуалната престъпница е задържана в следствения изолатор в Сапоро, почти на 1000 километра от дома си. По нейните обяснения тя не е планирала възмездие в реалния свят.

Потребителските онлайн игри стават все по-популярни в Япония. Страната на изгряващото слънце заема трето място след САЩ и Бразилия по численост на персонажите във виртуалния свят. Престъпленията там обаче все по-често водят до последствия в реалния живот.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини