Мисли за грозде и бъди щастлив

Гроздето е много лесно за ядене и носи щастие. Чудесно. Снимка: СВ
Много гроздово ни е напоследък. Не, не ракиено, а гроздово. След като преди дни имаше изследване за това как гроздето намалява кръвното налягане, въпросният плод се оказа основен герой в ново излсдване.

Освен да изчисляват в коя храна колко калории има, кои храни срещу каква болест помагат и кое трябва да изключим, за да си седим с фигурата на 25-годишни, учените наскоро изследваха и кои храни носят щастие.

Не, не говорим за вечния победител шоколадът, който заради съставките си действа на мозъка така, сякаш всяко парченце е малък оргазъм.


Говорим за асоциациите, които хората правят, когато си мислят за храна.


А знаете, че на мозъка малко му трябва по принцип – хубав спомен, любима песен и хормоните на щастието започват да струят.


Както вече подозирате, големият победител от полезните храни се оказва гроздето, което в момента е плод номер едно вероятно не само по нашите бюра, а и по вашите.


В изследването са участвали 240 млади хора от Чикаго, които трябвало да изброят пет храни, мисълта за които ги прави щастливи.


Разбира се, шоколадът бил на първо място, но той там ще си остане завинаги, така че по-интересното било коя храна застава на второ.


Гроздето, както вече ви казахме, се нарежда веднага след какаовото чудо по предизвикващо щастливи мисли.


Най-вероятната причина за този резултат е чудесната комбинация между много сладко на вкус и пълно с полезни вещества.


А и се яде лесно, няма нужда да се бели или изтисква на сок, и от него се прави вино.


Това за виното го казахме на шега.


Факт е обаче, че гроздето наистина е „дар от природата", ако трябва да използваме клишета, а можете да го ползвате и за разкрасяващи процедури.
Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини