Bolwell Nagari влиза в серийно производство

Австралийският производител на спорни автомобили, Bolwell, наскоро представи най-новата версия на своето Nagari coupe. Компанията обаче вече потвърди и че автомобилът ще влезе в ограничено серийно производство. Стартовата цена ще бъде около 132 580 долара.

Създаден като модерна интерпретация на Bolwell от 70-те години на миналия век (и съответно носи същото име), Nagari е заимствал визията на уптралекия спортист от едно време, но същевременно са добавени някои луксозни елементи.

Преди ставаше дума, че са възможни две системи за задвижване – 3.5-литров V6 от Toyota с мощност от 295 к.с. или по-мощен вариант на същия агрегат, който е оборудван с компресор и в резултат на това притежава мощност от 375 к.с. В края на краищата се оказва обаче, че вариантът с компресор едва ли ще го има на този етап.

Окачването отпред и отзад е двуточкото, а за спирачките ще се разчита на 355-милиметрови вентилирани дискове – нещо средно по стандартите за суперавтомобили. Но имайте предвид, че автомобилът на Bolwell тежи под 1 000 кг.



Целият Nagari тежи 920 кг благодарение на шасито и каросерията от композитни материали. Шасито тежи само 36 кг, а каросерията – 62 кг. Междувременно обаче се разчита на доста луксозни елементи като кожен интериор, GPS радио от Polaris със сателитна навигационна система, както и камера за задно виждане. Други елементи включват 19-инчови колела, ABS спирачки, спортна система за отработените газове, седалки Recaro, волан от Моmo с въглеродни педалчета за смяна на предавките, централно дистанционно заключване, круиз контрол, климатик, електрически прозорци, както и луксозна аудио система.

Bolwell все още не са разкрили официални данни за динамичните характеристики, но се очаква, че ускорението до 100 км/ч ще отнема по-малко от 4 секунди. Bolwell вече приемат поръчки за колата, като планират да направят демонстрация в Австралия следващата година.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини