Няма данни за пострадали българи при атентата на летище „Ататюрк“. Фейсбук активира функцията за оцелели, намирали се в зоната

Изображение 1 от 2

    36 са жертвите на атентата в летище "Ататюрк" в Истанбул, съобщи премиерът Бинали Йълдъръм, цитиран от БТА. Сред жертвите от нападенията снощи може да има и чужденци, каза турският министър-председател. До момента броят на ранените е 147, някои от които тежко. Според първоначалните данни от разследването тримата атентатори първо са стреляли по хората, преди да се взривят. По думите на Йълдъръм атентаторите са дошли на летището с такси.

    Към момента няма данни за пострадали български граждани, съобщи МВнР, цитирано около 01 ч. днес от БТА.

    Българският консул е на летището и следи развитието на събитията, се казва в съобщение на ведомството. Посолството на Република България в Анкара и Генералното консулство на страната ни в Истанбул следят ситуацията и са във връзка с компетентните турски власти.

    Българските летища готови за съдействие

    Редовният полет от София за Истанбул е пренасочен своевременно към Измир, се казва в съобщение на министерството на транспорта и информационните технологии. Няма опасност за българските граждани, които са били на борда на самолета.

    Във връзка с атентата в Истанбул, летище София е приело извънредно кацане на самолет на Еър Франс, добави БТА. Командирът на полета е взел решение да се върне в Париж.

    По заповед на транспортния министър Ивайло Московски, при необходимост българските летища в София, Бургас и Варна имат готовност да приемат до 23 машини, в зависимост от типа и категорията самолети.

    Извънредната ситуация над въздушното ни пространство се наблюдава лично от министър Московски.

    Веднага след кървавата снощна атака на третото по големина летище в Европа, Фейсбук активира опцията "Експлозията в Istanbul, Turkey. Проверка на безопасността". Чрез приложението всеки, който е бил в засегната зона, може да отбележи себе си или свои близки като спасени и/или че са в безопасност. Към момента четирима от приятелите на Asenovgtad.NET, които са родом от Асеновград и Пловдив, са се отбелязали като спасени.

    Източник: Asenovgrad.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини