Обсъждат онлайн общуването на национална конференция в Асеновград

”Съвременното онлайн общуване - опасности и защита” е темата на националната научно-практическа конференция, която ще се проведе в Асеновград. Инициативата е на Община Асеновград, МКБППМН и ЦОП. Форумът е във връзка с усъвършенстването на работата с деца с девиантно поведение в съответствие с изискванията на Минималните стандартни правила на ООН за правораздаване при непълнолетните.

На конференцията ще присъстват над 80 участника от София, Варна, Добрич, Свищов, Ардино, Карлово и др. Сред поканените да се включат са представители на Районната прокуратура, Районния съд, Районното полицейско управление, Дирекция "Социално подпомагане", Отдел "Закрила на детето", директори на училища и други социални институции от Асеновград.

Конференцията ще бъде открита утре, 30 юни, от кмета Емил Караиванов. Темите, които ще се обсъждат са "Онлайн общуването - рискове и заплахи", "Сигурността в национален и корпоративен аспект", "Интернет и ранната сексуализация - превантивна работа с подрастващи", "Как да не изгубим детето във виртуалния свят - насоки за работа с деца и родители" и др.

В конференцията ще вземе участие и омбудсманът Мая Манолова.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини