Три пожара от паднали мълнии гасиха огнеборците след бурята вчера

На три сигнала за пожари, предизвикани от паднала мълния са реагирали вчера огнеборците от службите в Даспат, Смолян и Девин. Първият сигнал е подаден на 2 август около обяд, когато е възникнал пожар на 1000кв.м. сухи треви в иглолистна гора, намираща се местността „Козарника“, землище на с. Барутин. При пожара не са настъпили материални щети, а бързите действия на екипа от РСПБЗН – Доспат са предотвратили запалването на иглолистната гора.

Около 17  часа е възникнал пожар на ул.“Беклийца“ в Смолян, под електрически стълб. При пристигане на мястото огнеборците от РДПБЗН - Смолян установяват, че от пожара не са настъпили преки материални щети.

 Два часа по-късно екип на службата в Девин е гасил пожар в къща в село Грохотно.  Огънят е загасен без настъпване на материални щети. На 02.08.2016г. в 14:27 часа, след получен сигнал от служител от кулата Снежанка , служителите от РС ПБЗН - Пампорово установяват, че няма пожар. Човекът видял дим в иглолистна гора, намираща се в местността Ардашлъ и веднага подал сигнала.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини