Полицията предприема мерки за осигуряване на реда край Бачковския и Рилския манастири

Предвид очаквания интензивен пътникопоток в периода 13 - 15 август (честване на църковния празник Св. Успение Богородично) в Областната дирекция на МВР в Пловдив е създадена необходимата организация за осигуряване на реда в района на Бачковския манастир, съобщиха оттам. Ангажирани са максимален брой полицейски екипи за подпомагане на трафика и недопускане образуването на автоколони чрез регулиране и насочване на моторните превозни средства за паркиране на определените места край светата обител. Превантивни мерки са взети и за гарантиране на обществения ред и опазване имуществото и сигурността на посетителите в светата обител.

Засилен трафик се очаква и в посока Рилския манастир. От полицията в Кюстендил призовават гражданите да спазват правилата за движение, да не спират в активната пътна лента и да спазват указанията на служителите. Движението по пътя към Рилския манастир е сигнализирано, спрени са ремонтните дейности, ще се регулира и от пътни полицаи. В района на манастира ще има засилено полицейско присъствие. При възникване на проблем гражданите могат да се обаждат на тел. 112 или да се обръщат към полицаите в района на манастира.

Полицията припомня да не се палят огньове, за да не се причиняват пожари, както и гостите за празника да не оставят в паркираните автомобили документи и ценности.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини