Спипаха ловец в тежко прегрешение

При извършване на проверки по време на ловни излети от служители на Регионалната дирекция по горите - Стара Загора, на 27 август в землището на с. Калояновец инспекторите са констатирали драстично нарушение на Закона за лова и опазване на дивеча, съобщи "Старозагорски новини". В района на Калояновец, който е към ловното сдружение "Наслука 09" - село Гита, по време на лов за пъдпъдъци и гургулици е спипан ловец от ловната дружина в с.Оряховица, който пренасял отстрелян заек, при положение, че имал бележка за индивидуален лов на пернат дивеч.

През август месец друго не е разрешено. На 20-30 метра от него бил и председателят на ловната дружина-домакин на лова в Калояновец, за когото не е ясно дали е разбрал за извършеното нарушение.

При контакта с инспекторите от РДГ хванатият в крачка ловец се опитал да прикрие заека зад гърба си, след което го пуснал на земята и изразил неведение откъде се е появило отстреляното дългоухо.

Предприетите опити за хитруване не помогнали на прегрешилия. За установеното административно нарушение му е бил съставен акт. Предвиденото от Закона за лова и опазване на дивеча наказание в случаи като този е парична санкция от 200 до 1000 лева и лишаване от право на лов за срок от три години. Припомняме, че от началото на откриването на ловния сезон от Спасителния център за диви животни в Стара Загора съобщиха за два случая за защитени от Закона за биологичното разнообразие птици, които са били застреляни от ловци. И за двата случая са уведомени компетентните органи.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини