Хроники от Бюрото по труда: За милостиня ли дойдохте?

31-годишната Хюля е студентка и вече втора година изучава Психология. Жената има и 80% инвалидност - дясната й ръка е с недъг по рождение.

Преди дни тя отива да се регистрира в Бюрото по труда в Асеновград, където служителите я посрещнали с всичко друго, но не и любезно и професионално отношение.

"Посрещна ме една жена, която ми каза: "Кажи, ма" – това беше първото отношение", разказва Хюля.

Тя разгледала списък със свободните работни места и продължила да задава въпроси, което допълнително изнервило служителката. Хюля пояснила, че е с ТЕЛК-ово решение за инвалидност и попитала дали ще бъде уведомена ако има подходяща за нея работа.

"Вие какво, тук за милостиня ли дойдохте да си търсите, искате да ви галим ли? Какво като имате ТЕЛКово решение, това беше отговорът от нейна страна", разказва Хюля пред bTV.

31-годишната жена е живяла в Европа, но казва, че никога там не е била унижавана по този начин.

От Бюрото по труда в Асеновград признаха, че и друг път са получавали сигнали за грубо отношение от въпросната служителка.

"С жената е разговаряно веднага и е предупредена за това отношение", поясни директорът на бюрото Екатерина Гешева.

Заради обидното държание Хюля ще подаде сигнал до Министерството на труда и социалната политика, с надеждата, че хората в неравностойно положение също ще бъдат ценени като личности.
 

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    By
    Bydlo
    6 0
    12:20, 30 сеп 2016
    Основната и грешка е че, въобще се е върнала на тук.
    Голяма грешка !
  • 2
    Ha
    has
    4 0
    12:59, 30 сеп 2016
    Емигрантския хляб е "горчив". Всеки иска достон живот в своята си държава и ако не го намери там, търси начин да се "спасява".

Случаен виц

Последни новини