Определиха състава на секционните комисии

Политическите сили в Първомай се споразумяха за състава на секционните комисии за президентските избори на 6 ноември.

На консултациите при секретаря на община Първомай – Ана Николова се явиха Бальо Балев от името на ПП ГЕРБ, Николай Митков за Коалиция „Лява България“, Коалиция ББЦ беше представена от Иванка Сталева, ДПС – от Мурад Али и за патриотите от името на НФСБ – Стефан Янчев и Магдалена Хубинова за ПП“Атака“. В разговорите участие не успяха да вземат представители на АБВ, но те принципно са потвърдили съгласие с предложеното разпределение на членовете на секционни комисии.

40-те секции в община Първомай ще бъдат обслужвани от 333 членове на комисии. От тях почти 37% ще са за представители на управляващата партия, 16,5% - за социалистите, 13% за ДПС.

Най-малко ще са представителите на „Атака“ и „АБВ“ - по 4%. Другите парламентарно представени парти получават между 6 и 10 % от местата в секционните комисии.

Ана Николова напомни, че е важно всеки да упражни правото си на избор, още повече, че тази година вотът е задължителен. В бюлетините ще има възможност да посочим и „Не избирам никого“.

За желаещите да научат всичко за избори 2016 и за Националния референдум в сайта на общината има секция: Избори за президент и вицепрезидент на републиката и Национален референдум на 6 ноември 2016 г., в която е публикувана пълна информация и списъците на гласоподавателите.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Из
    избирател
    8 0
    10:58, 5 окт 2016
    Тези , които не искат да гласуват наистина, нека не гласуват за да не бъде преброен гласа им! Гласувайки в квадрата"Не подкрепям никого" вие давате 11 лева субсидия без да му пука на някого дали подкрепяте или не. Важното е политиците да отчетат, че сте гласували и вземат субсидията която им осигурявате!
    • Ис
      истински избирател
      9 -1
      14:44, 5 окт 2016
      а,ако ги зачертая всички в бюлетината с един голям кръст?-Какво става? А така ако направят 2милиона? Не могат българите да вдигат гражданско неподчинение,- бунт- революция>>>нека да направим така!!! Не само на тези избори, а на всички!!! Не можа българина да разбере че от избори за честните българи нищо не се подобрява...няма смисъл от избори в българия!!!
  • 2
    12
    123
    3 -1
    21:19, 5 окт 2016
    За бога ,братя не гласувайте!
Последни новини