4 °C

Цялостна информация за концерта на Орлов мост на 29 октомври

Изображение 1 от 2

  На 29 октомври 2016 г., събота, на Орлов мост ще се проведе митинг-концерт в подкрепа на референдума, иницииран от „Шоуто на Слави“. Началото ще бъде точно в 19.00 часа.

  Митинг-концертът ще бъде на бул. „Цариградско шосе” в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”. Сцената ще бъде разположена веднага след „Орлов мост“, с лице към хотел „Плиска“.

  За удобство на зрителите, по бул. „Цариградско шосе”, от страната на парк „Борисова градина” ще бъдат разположени седем кули с видео екрани и озвучителни системи, обезопасени със заграждения около тях, на следните места: края на спирката за МГТ езерото „Ариана”, срещу ул. „Загоре”, срещу ул. „Н. Гогол”, срещу ул. „Светослав Тертер”, на спирката на МРГ срещу „Полиграфически комбинат”, бул. „Цариградско шосе” на разклона към бул. „П. Яворов” и подхода към бул. „Цариградско шосе” от бул. „П. Яворов”.

  С цел удобство и сигурност, на пътното платно на бул. „Цариградско шосе” ще бъдат обособени буферни зони, в които няма да се допускат граждани, както следва:

  – между спирките на МГТ пред сцената

  – срещу изхода към булеварда на ул. „Виктор Юго” и Борисовата градина

  – срещу изхода към булеварда на ул. „Николай В. Гогов” и Борисовата градина

  – срещу изхода към булеварда на ул. „Светослав Тертер” и Борисовата градина

  В тези зони ще има служители на охранителната фирма, които ще оказват съдействие при необходимост.

  Препоръчва се на всички, които искат да присъстват на митинг-концерта, да се придвижват по следните маршрути:

  І-во направление: от метростанция „Стадион „Васил Левски” и спирките на МГТ в района, през алеите на парка „Борисова градина”, в посока бул. „Цариградско шосе”. За предпочитане е да се използва метростанция „Стадион „Васил Левски”, а не спирката на Университета, тъй като от там обходът е много по-дълъг.

  ІІ-ро направление: по бул. „Цар Освободител”, от метростанция „Софийски Университет „Климент Охридски” и спирките на МГТ в района, по ул. „Цар Иван Асен ІІ”, след което през улиците на ж.к. „Яворов” от ул. „Виктор Юго” до ул. „Георги Марков”, в посока бул. „Цариградско шосе”. От Княжевската градина през пешеходния мост над Перловската река в близост до Орлов мост, покрай сектор „Г” на Националния стадион „Васил Левски” към бул. „Цариградско шосе”. Обръщаме внимание, че няма да се допуска движение на пътни превозни средства и граждани по пътното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” откъм езерото „Ариана”, в участъка между „Орлов мост“ и подхода за сектор „Г” на Националния стадион „Васил Левски”. Подлезът между ул. „Цар Иван Асен ІІ” и езерото „Ариана” ще бъде затворен.

  ІІІ-то направление: по бул. „Цариградско шосе” от бул. „П. К. Яворов”, през алеите на парк „Борисова градина” и от бул. „М. Еминеску” през улиците и междублоковото пространство на ж.к. „Яворов” към бул. „Цариградско шосе” .

  Карта на събитието може да изтеглите от ТУК!

  Осигурени са три стационарни медицински пункта, които ще бъдат разположени на следните места:

  – на кръстовището на ул. „Загоре” и локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе

  – в парк Борисова градина срещу ул. „Виктор Юго”

  – в парк Борисова градина срещу ул. „Авицена”

  Подсигурени са пет медицински екипи с автомобили, които ще бъдат разположени на следните места:

  – на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, ул. „Цар Иван Асен ІІ” и бул. „Цариградско шосе”

  – на детелината на бул. „П. Яворов” под бул. „Цариградско шосе”

  – на кръстовището на бул. „Цариградско шосе” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” в пространството между полицейската стоянка и езерото „Ариана”

  – на ул. „Светослав Тертер” преди локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе”

  – в парк Борисова градина срещу ул. „Авицена”

  Противопожарните автомобили с екип ще бъдат позиционирани на следните места:

  – в парк „Борисова градина” срещу ул. „Загоре”

  – на ул. „Светослав Тертер”, преди локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе”

  С цел спокойствието и сигурността на всички присъстващи, преди, по време и след приключване на митинг-концерта ще има засилено полицейско присъствие, като ще се извършват проверки на граждани и пътни превозни средства в района на проявата. Лица с обемисти багажи няма да бъдат допускани в охранявания район.
  Обръщаме внимание, че съгласно чл. 6 от Закона за събранията, митингите и манифестациите в мероприятието не могат да участват граждани които:
  – носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети,
  – са в очевидно нетрезво състояние,
  – са маскирани с цел да се затрудни тяхното разпознаване.

  Засилена проверка ще се извършва на хората, които ще заемат частта, най-близко до сцената.

  Поради високия интерес към проявата, в районите в близост до мястото на проявата се очаква интензивно движение на хора. По този повод Столична община е издала заповед с която се създава необходимата организация:

  Променя маршрутите на масовия градски транспорт, преминаващ по бул. „Цариградско шосе” в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов” за времето от 04:30 до 24:00 часа на 29.10.2016 г.

  Преустановява движението на пътни превозни средства както следва:
  – от 00:15 часа на 29.10.2016 г. до 08:00 часа на 30.10.2016 г. по бул. „Цариградско шосе” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”

  – от 12:00 до 24:00 часа на 29.10.2016 г. по бул. „Цар Освободител” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Васил Левски”

  – от 15:00 до 24:00 часа на 29.10.2016 г. по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между ул. „Ген. Гурко” и ул. „Оборище” и по локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „П. К. Яворов”

  Поради интензивното придвижване на граждани движението по ул. „Цар Иван Асен ІІ” в участъка между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Георги Марков” ще бъде затруднено, а при необходимост и преустановено.

  Подробни указания за промените в градския транспорт.

  Източник: asenovgrad.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 22.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
  22 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
  22 яну 2021
  Последни новини