Кмет и главен архитект измъкнали 108 000 лв

Окръжната прокуратура във Видин внесе обвинителен акт срещу бившия кмет на Белоградчик Людмил Антов и срещу главния архитект на общината Стефчо Каменов за извършено престъпление, свързано с програма САПАРД.
Това съобщи говорителят на прокуратурата Владислав Влашев, цитиран от БТА.
Обвинението срещу двамата е, че през 2006 г., в качеството си на длъжностни лица, са разпоредили да бъдат използвани не по предназначението им 107 986.32 лева по програмата. Средствата били определени за осъществяването на проект "Реконструкция и рехабилитация на път IV-10214-Чифлик-Стакевци".
За това престъпление законът предвижда максимално наказание лишаване от свобода до 6 години и забрана за упражняване на професията, уточни Влашев.
В началото на декември община Белоградчик бе осъдена от Окръжния съд във Видин да заплати над 90 000 лева на "Главболгарстрой - Инфраструктурно строителство" АД-София за извършени дейности по възстановяване на пътната инфраструктура, съобщиха от пресслужбата на общината. Сумата е за изпълнение на договор по САПАРД по изграждането на обект "Реконструкция и рехабилитация на път IV - 10214 Чифлик - Стакевци и отклонение път IV - 218 Чифлик - Стакевци в община Белоградчик. Договорът е сключен от предишното ръководство на общината и е осъществен в периода 2006-2007 година.
Решението на Окръжния съд е обжалвано на следващата инстанция, тъй като направените разходи не са признати от ДФ "Земеделие" по изпълнението на проект по програма САПАРД от предишното ръководство, съобщават от община Белоградчик. ДФ "Земеделие"-София, e участвало като трето лице, в помощ на общината.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини