26 °C

На винена и кулинарна фиеста в Асеновград: Избраха топ майсторите на домашното вино и станимашките сармички (Снимки)

  Елисавета Темистоклева e майсторката на станимашките сарми в Асеновград. Тя бе призната единодушно за най-сръчната тазгодишна ваячка на местния специалитет от престижно жури от изтъкнати кулинари. Втори се класира Стамен Делев, а на почетното трето бе поставена Анастасия Павлова. В категорията "лозови сармички" победител стана Тодор Николов. Имаше и поощрителни награди, които отидоха при Дафинка Бозукова и Марийка Петрова.

  За най-добър винар на домашно вино реколта`2016 бе избран Иван Чохаджиев със своето червено мерло. Той получи и голямата награда от 200 лв. и 50-литрово буре. Втори бе класиран Ангел Костадинов, а третото място бе отредено за дама - Мариана Костадинова. Най-доброто бяло вино пък бе на Георги Чорбаджиев. Поощрителни награди получиха Боряна Чорбаджиева, Никола Чорбаджиев, Йордан Найденов и Георги Чорбаджиев. Наградата на публиката грабна Ангел Костадинов.

  Празникът на виното в Асеновград започна от паметника на Аристи Чорбаджака - всепризнатият майстор на станимашката малага. Последва ритуалът с потичането на вино от чешмата край църквата "Света Богородица Благовещение" и празнично шествие до централния площад, където под звуците на оркестър "Славяни" се завихри хоро. Празнуващите жители и гости на града имаха възможност да се насладят и на кулинарни изкушения от селата Избегли, Конуш, Леново и Бачково, както и на местни специалитети от побратимения Димитровград (Сърбия). Водещ на празничната програма бе актьорът Руслан Мъйнов. Любимецът на публиката не пропусна да даде своя принос към народното веселие като изпълни някои от най-популярните си песни.

  Както повелява традицията, Винарията в Асеновград ще завършат на 1-ви февруари с пехливански борби. Тежките битки ще започнат в 10 ч. в местността Свети Трифон край града. Желаещите да премерят сили в свободния стил ще могат да се запишат за участие на място.

  К.Нешева

  Източник: asenovgrad.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 06.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
  06 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
  06 юни 2020
  Последни новини