Асеновградчани са категорични, че снегопочистването и сметоизвозването тази зима са били под всякаква критика

    Градът не се чисти, кофите са препълнени, а след топенето на снега навън е само прах и пушилка от пясъка, останал по улици и тротоари. Такова е най-общо казано мнението на асеновградчани за чистотата в "Най-красивия град на България за 2014 г.", както те обичат да припомнят и подчертават. В анкета на Asenovgrad.NET по темата най-посочваният от хората отговор е, че снегопочистването и сметопочистването (сметоизвозването) по време на големите студове тази зима е било под всякаква критика и че отговорността за това категорично е на Общината. Има и една част, които са по-благосклонни, смятайки, че "каквото в цялата страна, такова и в Асеновград", но тя е в пъти по-малобройна. Малко са и тези, които са на мнение, че в предишни години положението е било доста по-зле, а двама-трима смятат, че всичко е както трябва или поне има обективни причини за несправянето, които те разбират напълно.

    Същото твърдят и от местната управа. Оттам признават за затрудения, свързани с почистването на снега и извозването на контейнерите с боклуци за известен период от време, но вече всичко е приключило. Проблемът идвал от заледените улици във високите части на града, където тежкотоварните коли на фирмата не могли да преминат. За това вече й е наложена санкция от 300 лева на час машиносмяна.

    Сега на дневен ред е проблемът с пясъка, който чистачките по улицита размятат упорито с метли и не рядко избутват в дъждоприемните шахти, коментират асеновградчани.

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини