Недялко Славов сдаде поста цивилизовано, отчете постигнатото за Смолян и областта в последните 2 години и 2 месеца

Изображение 1 от 3

    Ексобластният управител на Смолян е категоричен, че областният управител не може да манипулира изборни резултати и даде примери през последните години за полярни партийни различия на управляващи, загубили и печелили

    На кратка церемония днес областният управител Недялко Славов предаде поста на временно изпълняващия длъжността до изборите Момчил Караиванов и връчи символичния ключ на сградата и един личен подарък-писалка. Мотива е че правомощията на областния управител се изпълняват най-вече с писалка, , а пожеланието- да се подписват само хубави неща за областта.
     

    В този момент, когато предаваме щафетата, работихме много и постигнахме добри резултати. Лично аз съм удовлетворен от работата, която свършихме през тези две години и два месеца, няма да изброявам всичко, има постижения във всички сфери, сериозен напредък по отношение на инвестициите в региона.

    Сред резултатите, които Славов спомена на краткия заключителен брифинг пред журналисти са над 75 километра изцяло рехабилитирани републикански пътища, реализация на проекти, които с години са били в застой, както и първият язовир за питейни нужди в Смолянска област, изграден в годините на прехода.

    Не са за пренебрегване резултатите в образованието- резултатите потвърждават трайната тенденция учениците от смолянска област да се представят най-добре на зрелостни изпити, да има висок прием във висши учебни заведения.

    В здравеопазването настъпи едно спокойствие и трайно се върви към подобряване качеството на медицинските услуги, нашият регион си остава най-спокойния, с най-висока разкриваемост на престъпления, което също е трайна тенденция, сигурна е охраната на границата, тъй като сме граничен район, околната среда остава съхранена и има добър контрол върху показателите за опазване на околната среда“, каза още Славов и благодари на заместниците си за добрата екипна работа и на служителите от администрацията за професионализма и търпението.

    Ексгубернаторът благодари за доверието дадено му от ГЕРБ да управлява областта в последните 2 години и два месеца, в които е работил активно и с гражданския сектор, което донесе и няколко награди за администрацията ръководена от Славов.

    „ Радвам се че Момчил Караиванов ще поеме поста, защото това гарантира приемственост по всички приоритети, тъй като в по голямата част за тези неща, които изброих, ние сме работили заедно. Неговата задача е да осигури спокойни и честни избори.

    Славов подчерта, че в Смолянска област винаги са организирани честни избори и допълни, че няма механизми, по които областния управител да влияе на изборните резултати. Пример за това са резултатите от изборите и партията от която е бил областният управител, който ги е организирал. -през 2013 година с областен управител Стефан Стайков, изборите спечели БСП, през 2014-та година с областен управител Димитър Кръстанов- изборите спречели ГЕРБ, 2016-та година с областен управител Недялко Славов президентските избори спечели кандидатът на БСП.

    „Пожелавам успах на Момчил Караиванов, сигурен съм,  че и в самата администрация няма да има сътресения от тази смяна. За мен беше чест да бъда областен управител точно на тази област“, каза в заключение Недялко Славов.

    Щиляна Чакърова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини