ДПС даде заявка за първа политическа сила в Смолянска област, представи листата си за изборите

Утвърдената официално листата за изборите, направена с пълен консенсус от всички общини, представи днес пред журналисти областният лидер на ДПС Смолян Салих Аршински. Той поясни, че са били номинирани над 35 души, от които са избрани осем за листата, всичките висшисти по образование.

ДПС обявява листата си първо в Смолянски избирателен район и това според областния лидер на Движението е знак, че на предсрочните парламентарни избори то ще постигне целите си да има двама депутати от Смолянски регион. С малко повече работа това са около 15 хиляди гласа и от Движението са убедени, че това за тях е напълно възможен резултат.

На последните парламентарни избори през 2015г в областта ДПС спечели 12 500 гласа.

Водач на листата е Хайри Садъков-общински председател на общинската структура на ДПС в Мадан и шеф на общински съвет в Мадан.

2. Елисавета Кехайова, бивш зам.-кмет на община Кърджали, с богат административен опит, родом от Неделино, кандидат -депутат на последните избори за европарламен

3. Наташа Василева-общински съветник в община Девин, бивш ръководен кадър на социална служба в Девин

4.Атанас Пържанов-бивш шеф на ВиК, сега в сферата на частния бизнес, с управленски опит

5. Милен Журналов-председател на общинско ръководство на ДПС в Смолян, настоящ общински съветник, привлякъл много нови и образовани лица млади и образовани хора в ДПС

6.Ферат Емин-дългогодишен зам.-кмет на община Баните, с богат административен опит

7.Филип Делисивков-общински председател отскоро на ДПС Чепеларе, с частен бизнес и развил добра дейност на територията на Чепеларе за последните две години

8. Емил Кехайов-работи в сферата на трудовата медицина и е от Рудозем сега и секретар на областното ръководство на ДПС. С опит в управление на проекти и програми.

Според Аршински Движението знае какво иска в Смолянска област и как да го постигне, като допълни, че няма да бъде изненада, ако ДПС е първа политическа сила на предстоящите избори, след като през 2014 за пръв път Движението беше втора сила в Смолянска област.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини