220 000 българи тръгват на път за почивните дни

Повече от 220 000 българи тръгват на път за почивните дни около 3 март. Голямото пътуване се очаква да започне още днес следобед.

По предварителни данни близо 180 000 българи ще пътуват у нас, а 40 000 – в чужбина. Само от София ще излязат повече от 100 000 автомобила, съобщиха от столичния КАТ, цитирани от Нова телевизия. 

През следващите дни се очаква натоварен трафик по всички магистрали и големи пътища в страната. Затова от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че в дните около националния празник ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища от 14 часа до 20 часа. Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата.

Очаква се интензивно движение на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и пътя София - Кулата. 

На 5 март от 10 часа до 20 часа в участъка през Владая ще има две ленти за влизащите в София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала „Люлин“.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини