Не давайте на момчето си шантаво име, за да не стане престъпник

Американски изследователи увериха, че колкото по-необичайно е името на момче, толкова по-голяма е вероятността то да извърши престъпление в тийнейджърските си години, съобщи в. "Дейли телеграф".

Изследването е извършено от икономисти от университета Шипънсбърг в Пенсилвания. Целта била да се изследва "връзката между популярността на собственото име и престъпността сред младежта".

Дейвид Калист и Даниъл Лий сравнили собствените имена на младежи престъпници в американски щат и собствените имена на млади мъже сред населението в същия щат. Изследователите определили индекс на популярността на име за всяко име въз основа на това колко често то е срещано сред населението и колко малка е вероятността да е свързано с престъпно поведение. Оказало се, че за името Майкъл този индекс е 100, а за Дейвид - 50. За имена като Алек, Ърнест, Айвън, Карим и Малкълм индексът е около 1.

Било установено, че за младежите, които са с по-малко популярни имена, има по-голяма вероятност да имат престъпно поведение, независимо каква е расата им. Изследователите обаче отбелязват, че имената сами по себе си е малко вероятно да бъдат причина да престъпни наклонности. Други фактори като лоши условия за живот и произход от семейство с един родител увеличават вероятността младежите да имат престъпно поведение.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини