Укрепват Трето площадно ниво и стълбищната конструкция към него

При проверка на рисковите обекти общинска собственост се установи компрометирана стълбищата конструкция, свързваща т.нар. Трето площадно ниво на пл. "Акад. Н. Хайтов", ул. "Раковска" и ул. "Цар Иван Асен II" (до входа на Централна поща). Категорично е становището на комисията, към което и аз като кмет се присъединявам, че във възможно най-кратки срокове трябва да бъде възложено заснемане на конструкцията, да бъде извършено обследване, както и да се изготви с това проектно решение за направените предписания. Това трябва да е в едно с количествено стойностната сметка и в последствие на всички тези наши действия да се пристъпи към изпълнение на необходимите мероприятия при осигуряване на нужния финансов ресурс. В предвид на това е изискана оферта за обследване на посочения обект с конкретни предписания, съобщи на брифинг днес кметът Емил Караиванов.

Стана ясно и че в най-кратки срокове общинска комисия ще направи оглед и на рискови сгради, частна собственост, чието състояние създава потенциална опасност за пешеходци, след като има видими признаци за отлепване на мазилки, облицовъчни плочи, опасни покривни конструкции и пр. Собствениците им ще бъдат предупредени за предприемане на мерки и срок за тях, а общината ще постави и стикери с предупредителна информация за повече бдителност на преминаващите.

Инвестиционната програма вече е заложила разход от 50 000 лв., за укрепване на фасадната част на сградата на Караалановото училище. В най-кратки срокове трябва да се извършат ремонтни дейности по покривната част, включително отводняване, да бъде премахната компрометираната мазилка. Това установи при огледа комисия, изпратена с моя заповед, обяви още кметът.
От неотложно конструктивно укрепване се нуждае и сградата, в която се помещава читалище „Св. Преп. Паисий Хилендарски”. Ще предприемем мерки за основно ремонтиране на покрива и отводняването му, както и за смяна на дограмата, допълни Караиванов.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини