Ето кога и къде хвърлят кръста на Богоявление в река Чая

Тази неделя ще отбележим светлия християнски празник Богоявление – денят, в който Йоан Кръстител кръщава Исус във водите на река Йордан и когато Бог се явява в своето триединство - Бог отец под формата на глас от небето, Бог син и Светия дух като гълъб.

Денят в Асеновград ще започне в 08:30 ч. с литийно шествие от църковните храмове до пешеходния мост. След празничния водосвет (09:30 ч.) кръстът ще бъде хвърлен във водите на реката.

В 10:00 ч. на централния градски площад ще започне тържественото освещаване на бойните знамена на Военно формирование 24490. В 10:30 ч. е ред на празничния концерт.

Великият Богоявленски водосвет в Пловдив ще бъде отслужен от Негово Високопреосвещенство митрополит Николай. Това ще стане в 12:30 ч. на брега на Марица срещу Водната палата. Православните християни, които желаят да участват при изваждането на кръста от реката, трябва да заявят участие в катедралния храм „Успение Богородично” най-късно до 5 януари, събота, като запишат трите си имена и телефонен номер за връзка.

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини