Мъже с автомати стреснаха асеновградчани, оказа се снимачен процес

Два бели джипа с настанили се на отворените прозорци мъже с автомати стреснаха асеновградчани с обиколки по централните улици на града. Под краткото видео, публикувано във фейсбук от Симеон Добрев, заваляха куп предположения за необичайната гледка. Оказа се, че някои са се изплашили дотолкова, че са подали сигнали до полицията. В крайна сметка се разбра, че става дума за снимки на видеоклип, а оръжието е бутафорно. Случката обаче разпали въображението на асеновградчани, като някои проявиха завидно чувство за хумор и самоирония: "Търсят шефа на "ВиК", "90-те, мутри, да не би Жоро Илиев да възкръсна? Или това са на Бойко хората?", "Край, от шока, който преживяха, кокошките ми спряха да снасят!", "Новият сезон на "Под прикритие"! Спете спокойно!", "Кметът е виновен!" и цяла поредица подобни коментари разсмяха мнозина в мрежата. Имаше и такива, които лаконично обобщиха ситуацията: "А колата с камерата никой не я видя, големи сте филмари" и "Нямам търпение да излезе клипа да се посмея".

Преди минути от пресцентъра на Областната дирекция на МВР бе разпространено следното съобщение: "Установени са участниците от видеоклипа в Асеновград, от който се виждат мъже от два автомобила с оръжия в ръце. Изяснено, че става дума за прастмасови автомати, ползвани за заснемане на видеоклип. Уведомена е Районната прокуратура, образувано е досъдебно производство по чл. 325 от НК".

През октомври подобни реакции предизвика снимането на клип на Софи Маринова. За целта на видеото певицата стъпи върху природния феномен Каменните гъби край Кърджали. Режисьорът Люси Иларионов обясни, че е попаднал на мястото случайно и не е знаел, че скалните образувания са защитени от закона. "Всъщност Софи Маринова е стъпила не върху самите Скални гъби, а върху камък до тях", уточни тогава той. Последваха предположения, че случилото се трябва да бъде наказано със затвор, но се оказа, че повод за подобни крайни мерки всъщност липсва, тъй като няма констатирано нарушение - органите на реда в местността не са видели лично с очите си Маринова върху Скалните гъби, а нанесени вреди по образуванието няма.

Видеото, разбунило духовете в Асеновград днес, можеше доскоро да бъде видяно в мрежата. След огромния интерес от страна на медиите обаче снималият най-вероятно го е изтрил и то не е налично.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини