Фурор в Китай: Български геймъри шампиони на Counter-Strike

Български отбор по гейминг грабна първото място на Световното първенство по компютърни игри - Counter-Strike в Китай. Петимата шампиони от Windigo Gaming се прибират вкъщи с награда от 500 000 долара, съобщава Свободна Европа.

Турнирът се е провел в Шанхай. Нашенците не са били смятани за фаворити, но са завоювали шампионската титла.

Windigo Gaming се състезава в играта CS:GO от серията Counter-Strike. Това е компютърна игра със стрелец от първо лице, в която могат да играят едновременно неограничен брой хора, разделени на терористи и контратерористи.

Българите победиха световно известни отбори, включително и миналогодишните шампиони Fnatic от Великобритания. На финала пък надделя над поляците от Ago Esports.

Лидер на българският отбор е Камен "bubble" Костадинов. 18-годишният Георги "Shipz" Григоров спечели и приза "Най-ценен играч" за цялото първенство.

Малко след церемонията по награждаване Костадинов каза в интервю за организаторите на турнира WESG, че още му е трудно да повярва, че са шампиони. По думите му отборът има само няколко дни за почивка преди да започне подготовка за следващото състезание на 30 март в Германия.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини