Сигнал до Asenovgrad.NET: Кучета нападнаха дете в кв. „Баделема“

Шокирана асеновградчанка се обади на редакционния ни телефон, за да сподели разигралата се днес следобед случка. Ето дословно какво ни разказа жената, която работи в една от детските градини в града:

„Няма и 15 минути (б.ред. обаждането бе в 16:30 ч.) бях пратила внучето до магазина и след 5 минути чувам писъци! Детето на земята, а по него наскачали 3 кучета! Добре че се намесиха няколко души, за не стане най-страшното. Обадих се на 112, намерих и някакъв телефон на Общината. Исках ако може направо с кмета да се свържа, но не стана“, разказва потресената Катя Янчева, баба на 11-годишния Светозар. На въпроса ни какво са й отговорили от Общината, тя сподели: „Ами, че кметът е в отпуск, а ние трябвало да извадим медицинско, с което да се докаже, че детето ни е нахапано от уличните четириноги. Какво медицинско?! Това ли трябва да стане в крайна сметка – бездомните кучета да нахапят наистина до кръв някого?! Та те са в целия град!“, не крие възмущението си жената. Така или иначе медицинско няма да има, колкото и това да е изискване от страна на местната управа. Единственото, което госпожа Янчева ще направи в момента е да намери човек, който лее куршум против уплах, защото детето е в шок: „Това е, което можем да направим, кажете какво друго? Кв. „Баделема“ е пълен с глутници кучета. Не знам какво трябва да стане, за да са реши това нещо. Мен ме страх да ида на работа. Вече има поне 4-5 случая на нападнати деца.“

Нашите въпроси пък, вместо коментар, са съвсем кратки – приют най-вероятно няма да има, поради ред причини, нищо че преди време бе оповестено като намерение, акциите по залавяне и кастриране, може и да са "регулярни", както ги наричат, но няма как да обхванат на 100% от скитащите из града кучета, а те са десетки, ако не и повече, та... Как се доказва уплах с медицинско свидетелство и какво точно ще последва от изваждането му? И ако стане наистина най-страшното тогава какво?

Каквото и да е, предвид задната дата, вече няма да е от значение.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден едва ли ще е лек, но вие изпълнени с енергия и ентусиазъм относно делата, с които се занимавате. Запазвате самообладание в трудни ситуации и се опитвате са намерите най-доброто решение за вас и вашите колеги. Околните могат да разчитат на готовността ви да помогнете и да дадете съвет. В личен план имате повод за радост.
23 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще получите повече информация по интересуващ ви въпрос, което ще благоприятства работата ви по него. Ще се възползвате от нечие благоразположение и то ще има положително въздействие върху вас, най-силно изразено в сферата на финансите или в друга, интересуваща ви област. Все пак бъдете внимателни и не предприемайте нищо, без да сте го обмислили добре.
23 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможно е да почувствате раздразнение от нечие изказване по ваш адрес. Не давайте воля на емоциите си, запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
23 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще ви се отдава да успявате там, където други зациклят. Усърдно ще се заемете с реализацията на идеите си и скоро ще постигнете резултатите, които преследвате. С добро чувство ще се отнесете и към хората, с които работите. Служебни пътувания.
23 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Гледайте отговорно на задачите си, с много от тях ще си осигурите по-добри финанси. От срещите си ще получите добра перспектива за професионалното си развитие и ще трасирате за дълго пътя си напред. Няма да ви липсва и късмет, но той идва защото сте му помогнали. Обърнете внимание на отношенията в семейството си.
23 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес сте сантиментално настроени и е възможно дори да проявявате несвойствената за вас разсеяност. Съсредоточете силата си в едно направление и ще постигнете онова, което желаете. Стараете се да се харесате на околните, но това ви пречи, а и ви създава повече напрежение. Пазете се от настинки и инфекции.
23 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Задава се подобряване на материалното ви положение, но до тогава не прекалявайте. С повече усилия на работното място ще направите заявка за издигането си. С колегите и партньорите бъдете толерантни. Здравословното ви състояние изисква да сте отговорни към себе си. Някои от вас ще имат придобивки, идващи им като подарък от съдбата.
23 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Заети сте с много работа днес, но това няма да ви тежи, тъй като виждате раздвижването и добрите перспективи при професионалните ви дела. Работите прецизно и изисквате същото от другите, но не бъдете прекалени педанти - това не би се отразило добре на отношенията ви с колегите. Ще чуете добри новини за ваш близък, които много ще ви зарадват. Изобщо очаква ви хубав ден.
23 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В надпревара с времето ще се стремите да свършите повече работа, което в крайна сметка ще се отрази на настроението и здравето ви. Динамиката в професионалния ви живот ще изкара на преден план нови въпроси, по-важни и срочни. Изкушения също няма да липсват, без това да ви ангажира непременно с тях, но като наблюдатели.
23 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
В спокойна атмосфера ще подреждате приоритетите си и това ще благоприятства реализацията им. Повече време ще отделите и на хората, с които възнамерявате да работите, от опит знаете, че този въпрос не е маловажен за вас. Идеите ви са осъществими и това се споделя от всички, а на вас носи удовлетворение.
23 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Събития, които значително ще увеличат благосъстоянието ви очакват днес. Постиженията ви в деловата сфера ви помагат да укрепите позициите си и са добра основа за бъдещи смели проекти. Потърсете достатъчно време и за почивка. Напоследък ви се събират доста задачи, които не сте предвиждали.
23 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще споделите времето си с приятни хора, така, че на всички ви да е приятно и забавно. Не бъдете прекалено резервирани към доброжелателите си, отпуснете се и ги приемете. При някои от вас са възможни стомашни или други неразположения. Вземете мерки преди да са се усложнили нещата.
23 яну 2020
Последни новини