13 °C

Сигнал до Asenovgrad.NET: Кучета нападнаха дете в кв. „Баделема“

Шокирана асеновградчанка се обади на редакционния ни телефон, за да сподели разигралата се днес следобед случка. Ето дословно какво ни разказа жената, която работи в една от детските градини в града:

„Няма и 15 минути (б.ред. обаждането бе в 16:30 ч.) бях пратила внучето до магазина и след 5 минути чувам писъци! Детето на земята, а по него наскачали 3 кучета! Добре че се намесиха няколко души, за не стане най-страшното. Обадих се на 112, намерих и някакъв телефон на Общината. Исках ако може направо с кмета да се свържа, но не стана“, разказва потресената Катя Янчева, баба на 11-годишния Светозар. На въпроса ни какво са й отговорили от Общината, тя сподели: „Ами, че кметът е в отпуск, а ние трябвало да извадим медицинско, с което да се докаже, че детето ни е нахапано от уличните четириноги. Какво медицинско?! Това ли трябва да стане в крайна сметка – бездомните кучета да нахапят наистина до кръв някого?! Та те са в целия град!“, не крие възмущението си жената. Така или иначе медицинско няма да има, колкото и това да е изискване от страна на местната управа. Единственото, което госпожа Янчева ще направи в момента е да намери човек, който лее куршум против уплах, защото детето е в шок: „Това е, което можем да направим, кажете какво друго? Кв. „Баделема“ е пълен с глутници кучета. Не знам какво трябва да стане, за да са реши това нещо. Мен ме страх да ида на работа. Вече има поне 4-5 случая на нападнати деца.“

Нашите въпроси пък, вместо коментар, са съвсем кратки – приют най-вероятно няма да има, поради ред причини, нищо че преди време бе оповестено като намерение, акциите по залавяне и кастриране, може и да са "регулярни", както ги наричат, но няма как да обхванат на 100% от скитащите из града кучета, а те са десетки, ако не и повече, та... Как се доказва уплах с медицинско свидетелство и какво точно ще последва от изваждането му? И ако стане наистина най-страшното тогава какво?

Каквото и да е, предвид задната дата, вече няма да е от значение.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Чувствате се изпълнени с енергия и всявате бодрост навсякъде около вас. Днес ви се отдава прекрасна възможност да завършите нещо, което сте започнали отдавна и можете да бъдете сигурни, че удовлетворението ви ще е пълно, ако го направите.
21 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се разделите с хора, които са ви разочаровали. По-често се вслушвайте в съвети, не са случайни. Възможни са обрати в плановете ви за деня. В професионалната сфера имате печеливши намерения, но е важно как ще ги реализирате. Ласкателите не са ваши съмишленици и колкото по-скоро го осъзнаете, толкова по-добре за делото ви.
21 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Усетът ви днес ще ви подскаже най-доброто решение. Помислете за бъдещето си, помечтайте. Предстоят ви интересни и благоприятни за вас събития. Нужен ви е още малко хъс за да успеете. Не обръщайте внимание на дреболиите.
21 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Деловите от вас ще следват срочността на многото си задачи, което ще определя и приоритетите им. Изграденото партньорско доверие ви помага да се справите по-лесно с тях, както и да планирате следващ проект. В личният ви живот ще настъпи оживление, най-вече в интимната сфера. У дома ви очаква приятна новина.
21 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
21 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
21 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Решени сте да постигнете намеренията си и ще вложите много старание, за да се докажете. Не са изключени и по-рисковани ходове, но за тях имате своите обяснения. Помислете как да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение. Няма да се затрудните, стига да го желаете.
21 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Вниманието и грижите, които влагате към някой или нещо, ще се оценят. На душата ви ще олекне, а делата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените време и енергия. Ще си дадете сметка, че сте могли много по-рано да изчистите проблема, без да задълбочавате в него. Делова среща ще ви зареди с добри очаквания.
21 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Старанието ви ще се забележи, но не го проявявайте само по тази причина. Има много други неща, заради които си заслужава да се погрижите, като на първо място покажете искреното си отношение и внимание. По-малко съветвайте, повече действайте. Вълнуващи преживявания за онези, които не са загубили усета си към романтиката.
21 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Стойте настрана от конфликти и интриги, за да запазите спокойствието на духа си. Занимавайте се с дела, които са част от общ проект и биха ви обогатили финансово и духовно. В търпението и компромисите е част от мисията ви. Децата и родителите ще напомнят за нуждите си, погрижете се.
21 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Влагайки творчество в работата си, ще се радвате на добри резултати, които ще дадат отражение не само на финансите ви, но и в отношенията с партньора ви. Връзката ви ще укрепне, ще получите повече уважение и дадете простор на чувствата си, ще ви се отрази обновяващо на самочувствието, на плановете и на живота ви.
21 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
За някои от вас денят може да бъде много ползотворен в делови план. Не оставяте много възможности на конкурентите си и си осигурявате добри позиции. Не бъдете прекалено взискателни към близките си. Критиките ви в един момент може доста да досадят и да станат повод за скандал. Ще намерите и достатъчно време за почивка в приятна компания.
21 ное 2019
Последни новини