"Косара" кани асеновградчани на флашмоб в центъра

Световният ден на танца ще бъде отбелязан в града ни с флашмоб на “Косара“. На 29 април спортният клуб по модерен балет, танци и аеробика ще приобщи всички желаещи да се включат в глуповото танцово изпълнение. За начален час е обявен 17:30, мястото е централния площад „Акад. Николай Хайтов“.

От „Косара“ канят всеки желаещ да се поразкърши под звуците на актуални хитове: „Съвсем скоро ще публикуваме видео, от което ще можете да заучите кратката ни хореография. Лесни стъпки, любима музика, усмивки и много настроение!”, обещават организаторите.

Международният ден на танца се отбелязва от 1982 г. по решение на ЮНЕСКО на рождения ден на френския балет майстор Жан-Жорж Новер, реформатор и теоретик на хореографското изкуство, който влиза в историята като "баща на съвременния балет". На този ден целият танцуващ свят отбелязва своя професионален празник – театрални опери и балети, съвременни танцови трупи, ансамбли за съвременни балетни и народни танци и други, както професионални, така и самодейни артисти,танцьори, които обичат музиката и танците.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини