"По-полека" - флашмоб на "Косара" за Световния ден на танца

Лесни стъпки, любима песен и много усмивки и настроение, предлагат от клуба по танци и аеробика на асеновградчани на Светли понеделник. На почивния тази година 29 април в центъра на града ще се състои флашмоб, организиран от „Косара“. Общият танц е планиран за 17:30 ч. пред сградата на Общината.

От 1982 г. 29 април се отбелязва като Международен ден на танца. Датата е рожденият ден на френския балет майстор Жан-Жорж Новер, реформатор и теоретик на хореографското изкуство, който влиза в историята като "баща на съвременния балет", и е избрана по решение на ЮНЕСКО. На този ден целият танцуващ свят отбелязва своя професионален празник – театрални опери и балети, съвременни танцови трупи, ансамбли за съвременни балетни и народни танци и други, както професионални, така и самодейни артисти,танцьори, които обичат музиката и танците.

Косара“ вече са публикували видео с кратка хореография, която всеки, желаещ да се присъедини може да разучи. Избраната песен е “По-полека” на Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени”. 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини