Мистериозно осакатени животни с източена кръв открити отново в САЩ

Странна смърт застигнала 5 говеда в ранчото Silvies Valley в отделечен район от Източен Орегон. Асошиейтед прес и NPR описват озадачаващата сцена, без намесата на хищници, оставени следи, наличие на отрова, видими наранявания и дори кръв. Може би се касае за нова глава от историята за “мистериозната смърт на добитък”, водеща началото си от 17-ти век.

Според репортажите 5 бика били открити мъртви на различни места в ранчото. Езиците и половите им органи били изрязани, а кръвта източена от телата им.

Животните били млади, здрави и в отлична форма преди смъртта си, твърди собственикът им.

Звучи като начало на зловещ научно-фантастичен роман за извънъземни, но това съвсем не е началото. Свидетелствата за подобна мистериозна смърт сред добитъка са си отделен жанр, макар до домента да не е откривано нищо свръхестествено.

Миналата година в Аризона, крава и бик бяха открити осакатени по същия начин. Десетилетия преди това подобни случаи са докладвани из целия американски среден запад.

През 70-те години на миналия век в разследването на смъртта на животните се намеси дори ФБР.

Не всички случаи, обаче, си приличат, оказа се, че много от привидните странни осакатявания се дължат на естествени причини.

Например, след смъртта на кравата, гравитацията привлича кръвта в долната част на трупа, а когато кожата изсъхне, може да се разцепи. Ако кръвта се просмуче в почвата и бива абсорбирана от насекомите, на нас ни изглежда като че ли е била “източена”.

По същия начин, липсващите полови органи и други части на тялото се свиват при разлагането. Знае се, че мършоядите предпочитат меките тъкани, като вимето, гениталиите, очите и устата.

Разбира се, свидетелствата за подобни мистериозни осакатявания на добитък разпалват въображението на хората. Предположенията на мнозина клонят в посока извънземни.

Един човек дори подсказал на властите да се оглеждат за вдлъбнатини в земята под животните, защото извънземните кораби ги телепортирали на борда, преди да ги изхвърлят отново от високо.

Разследването на последния случай продължава, но при липсата на доказателства, едва ли ще е по-успешно от предишните.

Източник: sciencealert.com
 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини