Как да подобрите връзката си през 2020 година

Отделяйте повече време на партньора си

Всяка една връзка преминава през различни етапи в своето развитие. Първоначално не можете да се отделите един от друг, но постепенно започвате да си омръзвате, да се карате за глупости и понякога се отчуждавате. Ежедневието ви поглъща и единственото, което искате, е да си починете.

Почивката често се изразява и в кратка раздяла, която някои двойки не преодоляват и прекъсват връзката си завинаги. Все пак има и такива, които се борят със зъби и нокти, за да запазят романтиката помежду си и да продължат заедно към бъдещето.

Вече навлязохме в 2020 година, а с нея започна и новото десетилетие. По традиция, много хора си правят списък със желания и обещания, към които ще се стремят през следващите 12 месеца. Често в тази класация попадат неща като отслабване, нов дом или кола, смяна на работата, повече пари и т.н., повечето от нас забравят да включат нещо и за връзката си.

Експертите обаче съветват да помислите и за романтичния си живот и заедно с половинката си да съставите списък с цели, които да постигнете през тази година. Ето какво може да включите в класацията.

Правете секс веднъж седмично

Всъщност няма точно число за тази дейност, но експертите съветват да сте интимни с партньора си поне веднъж седмично. Проучвания показват, че двойките, които правят секс често, са по-доволни от връзката си и са по-щастливи с човека до себе си.

Намерете време за партньора си

Началото на една връзка винаги е много динамично. Нямате търпение да се видите, независимо кога сте се разделили. Често дори ви се случва да прекарвате времето си в дома на единия от вас и хората си мислят, че живеете заедно. Постепенно обаче всичко се променя и навлизате в една рутина, която може да убие връзката ви.

Работата и другите задължения също могат да попречат на щастието ви. Затова психолозите съветват да намерите време и за партньора си. „Може да продължите това, което сте правили в първите месеци на връзката си. Забавлението или игрите ще ви направят по-щастливи и по-удовлетворени“, казва сексуалният терапевт Рейчъл Нийдъл.

Тя също така съветва да правите нещо заедно. Например, може да отделите време за доброволческа работа. „Посвещаването на другите е нещо, което ще ви сплоти с партньора ви и ще задълбочи още повече връзката ви с него“, споделя Нийдъл.

Внимавайте в картинката

Не разчитайте само на разговорите, за да разберете как се чувства партньорът ви. След като сте го опознали достатъчно добре, би трябвало да усещате смяната на настроенията му само по езика на тялото. Затова внимавайте в голямата картинка и наблюдавайте много добре любимия си.

Според терапевта Емили Джамеа, това е много важно за една здрава връзка. Забелязването на промяната в настроенията ще ви помогне за по-щастливо бъдеще. „Това ще помогне да осъществите по-дълбока емпатия, което пък ще създаде по-добра връзка, както с партньора ви, така и със самите себе си“, допълва Джамеа.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини