Първи починал от коронавирус в Южна Корея, Иран тихо призна два смъртни случая

Южна Корея потвърди първи смъртен случай в страната от коронавирус. В страната потвърдените заразени с Covid-19 sa 104 на 20 февруари. 

Установява се точната причина за смъртта на пациента, съобщиха Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

Повечето от новите случаи са потвърдени в град Тегу, където заразен с вируса е присъствал на църковни служби и е посетил болница преди да бъде установено, че е хванал коронавируса. Голяма част от заболелите в Южна Корея са свързани с 61-годишна жена, която е член на религиозна организация в Тегу, често разглеждана като култ.  Тя е присъствала на най-малко четири служби преди да бъде диагностицирана.

Тегу е четвъртият най-голям град в Южна Корея с население от 2,5 милиона души. След новите случаи властите поискаха от жителите на града да си останат вкъщи.

Иранското министерство на здравеопазването съобщи, че двама души са починали, след като предварителните им тестове са били положителни за Covid-19. Говорителят на министерството написа в Twitter, че са починали поради "напредналата си възраст и отслабена имунна система", докато са били лекувани в болница в Кум.

Зам.-министърът на здравеопазването Касем Джамбабей каза на Клуба на младите журналисти (YJC), че двамата са ирански граждани.

Те са първите два смъртни случая на Covid-19, обявени в Иран.

Държавната информационна агенция IRNA съобщи, че не са пътували в чужбина или дори извън провинция Кум преди смъртта си.

По-късно агенцията съобщи, че училищата и университетите в провинцията ще бъдат затворени в четвъртък като предпазна мярка срещу по-нататъшното разпространение на болестта.

ВСС цитира зам.-министъра, като казва, че "засега няма никакви доклади" за случаи извън Кум. Според местната редакция на медията, 25 души са под карантина в същата болница поради подозрения, че може да имат Covid-19.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини