Каракачанов към "Атака" за военните имоти: Не сте в час!

Въобще не сте в час за какво задавате въпрос. Търсите евтин политически дивидент. Ако 15 години не знаете какво е имот с отпаднала необходимост, явно българският данъкоплатец 15 години ви е плащал заплата безсмислено. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов отговори на въпрос на ПП "Атака" за продажбата на военни имоти, предаде Novini.bg.

"В Министерството на отбраната се оформя значителен брой имоти, които са закрити и не се използват. Тези имоти са подблокови пространства и бивши казарми. Процедурата се извършват по Закона за държавната собственост. След решението на МС се утвърждават актове за частна собственост и се одобряват от областните управители. В Министерството на отбраната тези имоти се продават с наддаване. Търговете и вече продадените имоти са на сайта на МО", каза още той.

"Началната тръжна цена не може да бъде по-ниска от данъчната оценка с увеличение 10 на 100", разкри Каракачанов.

"Понеже говорите за "апетитни" имоти, острови и полуострови, явно се бъркате с полуостров Крим или Чукотка", отговори вицепремиерът на "Атака".

"За периода от 2009 г. са продадени 196 броя военни имоти. От както съм министър са продадени общо 16 имота, а през 2017 10 сгради, които бяха решени от предишното правителство. Няма свръх продажна на имоти. По мое време са продадени най-малко имоти", категоричен бе министърът на отбраната.

"Нито един от имотите, които вие описахте по Черноморието не е продаден. Моята политика е не да продаваме, а да съхраняваме имоти. Охраната на тези сгради се поема от МО. Над 3000 военнослужещи са без жилище, искам да се изградят такива в площите на военните имоти. Държавата плаща наеми за нашите войници", разкри Каракачанов.

"Налагате една лъжа, като вашия кумир Сталин. Питам ви къде сме продали острови и полуострови?", попита вицепремиерът.

Източник: Novini

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ха
    хасан
    5 -1
    10:45, 5 мар 2020
    То казармите в Орфей ги окрадоха бъхливите избиратели,но военните са наясно
  • 2
    Ив
    Иван
    4 0
    17:09, 5 мар 2020
    Крадливият шкембе воевода се опитва да бъде ироничен, но дава ли си сметка как иронично ще се спихва в пандиза когато му се излее народния гняв.
Последни новини