ВМА се препълни, включват се другите болници

ВМА надхвърли капацитета си за пациенти с изследване на коронавирус. Хората ще бъдат насочени към останалите болници, в които има подготвени отделения.

До момента няма потвърдена положителна проба у нас. Това съобщи шефът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

Днес ще бъдат тествани повторно петима души, които са дали отрицателни проби, за да бъде взето решение за изписването им. 

От щаба ще препоръчат на министъра на младежта и спорта Красимир Кралев да бъдат въведени ограничения за провеждането на спортни събития в страната, заради грипната епидемия. Ще се следи и дали спортистите, които се връщат от райони с разпространение на коронавирус, спазват 14-дневната домашна карантина.

Над 98 000 души в света са заразени, а смъртните случаи са над 3300. В Гърция заразените вече са 31, в Хърватия 10, в Румъния 6, в Словения 6, в Босна и Херцеговиня 2-ма. В Германия и Франция има около 500 случая, а в Италия вече са над 3000, каза още проф. Мутафчийски.

Източник: offnews

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ай
    Ай сти га бе
    0 -1
    08:14, 7 мар 2020
    В цял свят се преприемат мерки за овладяване. Дезинфекция на улиците и преприятията. В българия два капута излизат и казват - несе плашете. Няма страшно. И като почнат да измират хора трябва да търсим капутите да ги осакатяваме
Последни новини