Четири са вече болните от коронавирус у нас, сред тях и медицинско лице

Нови два случаи на коронавирус са доказани тази вечер в България. С тях болните у нас са вече четирима. Новите заразени са били в контакт със заразените мъж и жена, за които бе съобщено късно снощи. Болните са двама в Плевенската болница и двама в клиниката в Габрово, съобщиха на брифинг тази сутрин от Националния щаб. Снощи са направени изследвания на 24 души от белодробното отделение в Плевен, в което е лежал 27-годишен мъж, доказан вече. Новият случай на доказан коронавирус е на мъж на 61- годишна възраст с белодробно заболяване. От 46 случаи, изследвани в Националната референтна лаборатория, освен потвърден резултат като положителен на 75-годишна възрастна жена, има нова положителна проба – на медицинско лице, също жена.

Главният епидемиолог на държавата доц. Ангел Кунчев посочи, че двете болници в Плевен и Габрово са в карантинен режим и тече дезинфекция. В тях няма да бъдат приемани нови болни, нито ще се изписват хора.

Събират се информация за новите два случая, за контакти с болни и за излизане в чужбина. Целта е да се стигне до нулевия случай.

В момента текат заседания на местните щабове по райони за нови мерки в двата областни центрове, в които вече има коронавирус. Министерски съвет ще заседава от 11:00 ч. Веднага след това ще има нов извънреден брифинг на Националния щаб.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    !?
    !?
    3 0
    12:27, 8 мар 2020
    И какво се превантивните мерки в Първомай ? Кмете! Здрастииии!?
    • ?!
      ?!?!?!
      0 -1
      17:48, 8 мар 2020
      На баба ти оная .работа.
Последни новини